Varen op een Botter
Beleef een zeildag op de prachtige botter BU89
Familie-uitje op het water boekt u op een botter
Met het hele team meewerken aan boord
Hard meewerken aan boord van een botter

Individuele inschrijvingen - Botterbelevenis vanaf 2 personen

Zeilen op een botter van Spakenburgse Botterverhuur is een belevenis voor iedereen. En met dit arrangement helemaal. U kunt zich namelijk al met 2 personen inschrijven. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Dit arrangement is inclusief:

  • Meevaren op de botters
  • Koffie tijdens de wedstrijd
  • Consumpties na de wedstrijd

Prijs: vanaf € 50 p.p.

Dit arrangement is beschikbaar op dinsdag avonden.
Start arrangement: 18.15 
Einde arrangement: 22.30 

Minimum aantal personen 2

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2024.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405820.

Restaurant
Parkeren

Zeilwedstrijd meebeleven

Ook dit komend seizoen hebben we elke dinsdagavond een paar plekken voor opstappers die samen met ons de echte botterwedstrijd willen meebeleven. Er doen zo’n 35 schepen mee aan 20 wedstrijden per jaar, waarvan er 14 meetellen voor het eindklassement.

Omschrijving:

Ook dit komend seizoen hebben we elke dinsdagavond een paar plekken voor opstappers die samen met ons de echte botterwedstrijd willen meebeleven. Er doen zo’n 35 schepen mee aan 20 wedstrijden per jaar, waarvan er 14 meetellen voor het eindklassement.

Beleef het grootste platbodem-spektakel van Nederland!
Elke dinsdagavond vergaren 4 klassen schepen zich voor deze stoere competitie op het water: Aken/Hoogaars, Schouwen, Botters, en de overige schepen (Grundels, Staverse jollen en Schokkers.) U zeilt mee met onze botter klasse.

Het wedstrijd programma:

18:15 Ontvangst met kopje koffie op de Havenstraat in de Spakenburgse haven.
Palaver met het indelen van de schepen en uitleg over wat u kan verwachten als opstapper.
18:30 Afvaart. De trossen gaan los. Achterna zwemmen als je te laat bent!
18:45 Startprocedure: drukke voorbereiding door de hele crew voor een optimale start-positie.
19:00 Start van de wedstrijd: veel spektakel om ons heen! Op eigen koers blijven concentreren!
21:00/21:30 Afhangend van wind en wedstrijdbaan, rond deze tijd de terugkomst in de haven waar de borrel klaar staat. Wachten op de uitslag, en genieten van het humorvolle schippers-Latijn (vooral over die andere botters!)
22:30 Einde arrangement. Dank voor je komst, tot ziens, en behouden vaart naar huis!

E.H. Rietvelt
9
22 september 2009
Het was een fantastische belevenis, zeker voor herhaling vatbaar.

Zeilenopeenbotter.nl

Heerlijk samen zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

U kunt terecht voor een familiedag, vrijgezellenfeestje, dagje uit met de mannen of gezellig met vriendinnen, een familiefeest op het water of een dag, middag of avond gezellig zeilen met vrienden.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.

Omgeving

Utrecht

In de provincie Utrecht kunt u heerlijk genieten van leuke dagjes uit en weekendjes weg! In ons uitgebreide aanbod voor groepen vindt u stadsspellen, workshops, themafeesten en actieve avondprogramma's maar ook met z'n tweetjes of voor het hele gezin hebben we een uitgebreid aanbod in Utrecht.

Utrecht

Utrecht is een bruisende stad in het hart van Nederland. Het heeft een historische binnenstad met schilderachtige grachten, middeleeuwse gebouwen en charmante pleinen. De Domtoren domineert de skyline. Utrecht staat bekend om zijn levendige café- en restaurantcultuur. Langs de grachten vind je talloze gezellige eet- en drinkgelegenheden. De stad biedt een divers winkelaanbod, van grote winkelstraten tot unieke boetiekjes. De Oudegracht en de Voorstraat zijn bekende winkelgebieden. Utrecht herbergt diverse musea, zoals het Centraal Museum, het Spoorwegmuseum en het Dick Bruna Huis.

Vriendinnen uitjes maakt gebruik van cookies
Vriendinnen uitjes is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Vriendinnen uitjes