Lelie
Lelie
Lelie
Lelioe
Salonboot Lelie

Bruggentocht met de salonboot de Lelie

Een bijzondere vaartocht vanuit Weesp waarbij 30 bruggen worden gepasseerd. De dagtocht voert je vanuit Muiden waarbij 30 bruggen worden gepasseerd.

Bij dit uitje is inbegrepen:

 • Vaartocht op de Salonboot van 11:00 tot 16:30 uur
 • Cateringpakket:
  • Ontvangst met koffie of thee met appelgebak en vers geslagen slagroom
  • Lunch met een frisse salade, vers belegde broodjes, warme groentensoep met balletjes en een kroket
  • Diverse borrelhapjes

Prijs 2024: € 79,50 p.p.
Al te boeken vanaf 1 persoon.

Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Data 2024:

 • Zaterdag 4 mei
 • Zaterdag 8 juni
 • Zaterdag 29 juni
 • Zaterdag 27 juli
 • Zaterdag 24 augustus
 • Zaterdag 28 september
 • Zaterdag 12 oktober

De prijs van deze bijzondere belevenis is geldig op de opgegeven data en op basis van beschikbaarheid. 

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088-5405820.

Restaurant
Parkeren

Bruggentocht met salonboot de Lelie

Vaar mee met salonboot "Lelie".

Deze dagtocht voert u vanuit Muiden via Weesp en het Amsterdam-Rijnkanaal over Diemen via de doorvaartroute door Amsterdam over het IJ en terug. Onderweg worden bijna alle bruggen geopend. Deze boottocht brengt u langs verschillende bekende en minder bekende highlights. Via het IJ varen we richting de Oranjesluizen, vervolgens over het Markermeer richting de Vecht en terug naar Muiden.

Route

De gasten komen aan boord van de Lelie, die ligt afgemeerd in MUIDEN en worden ontvangen door de schipper en zijn bemanning. Zodra alle gasten aan boord zijn, vaart de LELIE uit en zet koers in de door Smal Weesp richting het Amsterdam-Rijnkanaal, waar we de eerste bruggen al passeren.

We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over om via de brug in Driemond over de Weespertrekvaart richting Amsterdam te varen. Hierbij passeren we de brug in Driemond, te Diemen, en hefbrug De Omval. Na brug De Omval varen we stuurboord uit de Amstel op.

Op de Amstel zullen bijna alle bruggen geopend moeten worden. We passeren o.a. het befaamde Amstel Hotel en de beroemde Magere Brug. Vanaf de Amstel varen we de Nieuwe Herengracht op, waarna we onder de Prins Hendrikkade doorvaren het Oosterdok in. We varen langs het Science Centre NEMO en het Nederlands Scheepvaartmuseum en het Architectuur Centrum Amsterdam.

Vanaf het Oosterdok varen we onder de spoorbruggen door en komen op het IJ, waar we langs de Oostelijke eilanden (Java- en KNSM-eiland) varen richting de Oranjesluizen. Nadat we de sluis gepasseerd zijn, varen we via het Buiten IJ richting Muiden, waarbij we IJburg en Durgerdam passeren. In Muiden varen we door de Grote Zeesluis, om via de Vecht verder terug te varen naar de eindbestemming Muiden.

Programma

11:00-11:15 uur: Ontvangst
11:15-12:00 uur: Aanvang vaartocht
12:30-13:30 uur: Lunch 
13:30-16:30 uur: Vaartocht naar Muiden

Data 2024:

De Bruggentocht wordt gevaren op veel zaterdagen tussen half april en half oktober.

 • Zaterdag 4 mei
 • Zaterdag 8 juni
 • Zaterdag 29 juni
 • Zaterdag 27 juli
 • Zaterdag 24 augustus
 • Zaterdag 28 september
 • Zaterdag 12 oktober

Bij veel animo zullen meer data beschikbaar komen.

Eten & Drinken

In het zeilarrangement is een cateringpakket inbegrepen (exclusief drankjes). Drankjes kunt u los aan boord kopen.

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met koffie of thee met appelgebak en vers geslagen slagroom. In de salon wordt een lunch verzorgd met een frisse salade, vers belegde broodjes, warme groentesoep met balletjes en een kroket. 

’s Middags worden diverse borrelhapjes geserveerd.

Overige drankjes zijn los aan boord te koop.

Het schip

De Lelie, het in 1908 gebouwde voormalig stoomschip, heeft tot midden jaren dertig dienst gedaan als directievaartuig van de SHV, de Steenkolen Handels Vereniging. Tot haar illustere gasten hebben zowel koning Willem I, koningin Emma als koningin Beatrix behoord. 

Een heerlijke dag aan boord van dit gerestaureerde schip in de stijl van de twintiger jaren. Vanuit de comfortabele bovensalon heeft u een riant uitzicht en in de sfeervolle benedensalon vindt u de gezellige bar. Buiten, op het ruime bovendek en op het middendek is veel zitgelegenheid. 

Nikky
10
19 juni 2024
Alles was perfect geregeld, het personeel was heel vriendelijk en wij hebben ervan genoten. De catering was super verzorgd en her was een hele leuk tocht om te maken. Ontzettend bedankt voor de goede service!
J.c.Klijn
9
11 juni 2024
We waren met een kleine aantal mensen maar dit was zo gezellig
Lidy Steen
9
19 september 2023
Het was geweldig, prachtig weer en een fantastische tocht over het water
Klijn
10
24 augustus 2021
Heel gezellig en goed verzorgd
La kok
9
21 juli 2021
Onvergetelijke dag .bemanning is aardig en atend. Zou het zo weer doen.leo kok uit gouda

Onze partner

Algemeen

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.
Als levende historie.
Een stukje Hollands Glorie.

Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers.

Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.
We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Onze Vloot

De vloot bestaat uit bijna twitntig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten deze in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen of varende salonschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele schepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot ca 20schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. Het schip dat al sinds de jaren 80 wordt ingezet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door de schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke zeilreizen. 

Omgeving

Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft een fantastisch aanbod voor een leuk dagje uit of weekendje weg. Naast prachtige stranden in Egmond aan Zee tot aan Zandvoort zijn ook steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar het bezoeken absoluut waard.

Muiden

Muiden ligt in Noord-Holland. Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel, omgeven door grachten en tuinen, is een belangrijke historische bezienswaardigheid. Het historische centrum van Muiden heeft prachtige oude gebouwen en straten. Muiden heeft een schilderachtige haven met historische schepen en moderne jachten. Het is een geweldige plek om te ontspannen op een van de terrassen langs het water. De ligging aan het IJmeer maakt Muiden een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Voor de kust van Muiden ligt het forteiland Pampus, een historisch verdedigingswerk uit de 19e eeuw.

Vriendinnen uitjes maakt gebruik van cookies
Vriendinnen uitjes is powered by Recreatief.nl
 
© 2024 Vriendinnen uitjes